Loading color scheme

huenfrdeitptruescyyi

SAJTÓKÖZLMÉNY

SAJTÓKÖZLMÉNY

 

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés valósulhatott meg az ALLEST Kft -nél Uniós támogatásból a Széchenyi 2020 program keretében, a GINOP-2.1.7-15-2016-00179 támogatási szerződéssel. Köszönjük Magyarország Kormányának és az Uniónak.

A projekt keretében megvalósuló termékfejlesztéssel egy új ITC műszertípus született, mellyel új piaci szegmens nyilt meg a hazai és nemzetközi piacon. A Spin-off vállalkozás GEO-ÖKO SMART-műszerek kifejlesz-tésére szakosodott és a hazai, uniús és USA szabadalomra hasznosítási joggal rendelkezik, mely a gyártás és forgalmazás piaci elsőbbségét biztosítja. A megvalósítás helyszíne Debrecen, FŐNIX Inkubátorház Hrsz 7190/1.  

A « SMART-BC –Okostelefonra fejlesztett dinamikus tömörség- és teherbírás mérés kutatása és prototípus kifejlesztése » című projekt 2019 május 31-én sikeresen befejeződött, a projekt keretében a kistárcsás SMART-BC dinamikus tömörség- és teherbírás mérő okostelefonos prototípus fejlesztése, előállítítása és tesztelése  sikeresen megtörtént.

A SMART-műszeripar megjelenése világszerte új, a műszergyártás ITC alapokra helyezése a XXI században a hosszú távú és fenntartható fejlődéshez nélkülözhetetlen. Ehhez járult hozzá a prototípus fejlesztés, mely a régi vezetékes dinamikus tömörség- és teherbírás mérő készüléket jelentősen továbbfejlesztette, a mérhető és számítható paraméterek számát 12-re emelte. A helyazonosítást (LAT-LON) 8 tizedes pontossággal végzi, így a mérés a térinformatikai rendszerekbe is bekapcsolható. A prototípus fejlesztése során az elmélet továbbfejlesztésével több tudományos eredmény, innováció született, melyek publikálása folyamatos.

Kiemelendő és nagy jelentőségű világújdonság, a resiliens modulus (Mr) helyszíni meghatározására kidolgozott elmélet, valamint az SPF állapotjellemző faktor, mely a mérőszoftverbe beépítésre került. SMART műszerek : SMART-BC, SMART-LFWD és SMART-OSP.

 

Az Alltest Műszerfejlesztő és Szolgáltató Kft prototípus fejlesztése hozzájárul a hazai építőipar fejlődéséhez, a hazai KKV-kat segíti, biztosítja az épített minőség javítását. Az építőipar a gazdaság motorja. Egyetlen építmény, létesítmény sem nélkülözheti a kellő alapozást, annak önellenőrzését és azonnali információt a tömörítés hatékonységáról, a rétegek teherbírásáról.

 

A projektről hat előadást tartottunk hazai és külföldi konferenciákon (ISSMGE, ICET-19, MMK, KTE), valamint 11 cikket publikáltunk, melyből négy angol nyelvű. 

 

A fejlesztés megvalósításához a ALLTEST Kft. 43.676.900 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült 62,54%-os arányú támogatási intenzitással.

A projekt befejezési dátuma: 2019.05.31.

További információ kérhető: ALLTEST Kft. 4023 Debrecen, Mikszáth Kálmán u. 29. mail: alltest.office@gmail.com, honlap http://www.alltest-smart.com

 

 

2019.05.31.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok